De Top 10 Robotica-Beurzen van 2025

Wil je in 2025 voorop blijven lopen met de nieuwste roboticatechnologieën? Het bezoeken van beurzen is daarvoor een uitstekende manier. Deze evenementen tonen de laatste innovaties op het gebied van automatisering, industriële robotica en AI. Je kunt live demo’s zien, nieuwe producten verkennen en direct in contact komen met toonaangevende experts. Bovendien zijn beurzen een waardevolle plek om vakgenoten te ontmoeten die net als jij werken aan het verbeteren van productieprocessen.

Deze gids belicht de top 10 robotica-beurzen van 2025, zodat je kunt kiezen welke evenementen jouw automatiseringsdoelen het beste ondersteunen.

10 Robotica-Beurzen van 2025 (Op Volgorde van Datum): 

1. Hannover Messe:

Dit is een van de grootste technologische evenementen ter wereld, met een breed scala aan onderwerpen zoals robotica, automatisering en duurzame productie. De focus ligt op digitalisering en slimme productie, met sessies over industriële robotica, AI en groene technologie-oplossingen.

  • Locatie: Hannover, Duitsland
  • Datum: 21 april – 25 april 2025
  • Categorieën: Cobots, industriële robots, 2D- en 3D-vision systemen, SCARA- en Delta-robots, lineaire beweging systemen, eind effectoren, en turnkey oplossingen.

2. Robotics Summit & Expo:

  • Locatie: Boston, VS
  • Datum: 30 april – 1 mei 2025
  • Beschrijving: Dit evenement richt zich op de ontwikkeling en commercialisering van roboticatechnologieën en brengt professionals uit de hele robotica-industrie samen. Bezoekers kunnen deelnemen aan keynotes, workshops en exposities over sensoren, AI, industriële automatisering en ontwerp.
  • Categorieën: Cobots, industriële robots, mobiele robots, vision systemen, grijpers, robotsoftware, en eind effectoren.

3. Automate Show:

  • Locatie: Chicago, VS
  • Datum: 12 mei – 15 mei 2025
  • Beschrijving: Dit internationale evenement biedt een uitgebreid overzicht van de nieuwste automatiserings- en robotica-oplossingen. Met demonstraties, netwerkmogelijkheden en exposities van toonaangevende bedrijven is dit een evenement voor wie geavanceerde technologieën wil verkennen.
  • Categorieën: Cobots, industriële robots, vision systemen, SCARA- en Delta-robots, lineaire beweging systemen, CNC-machines en turnkey oplossingen.

4. ATX East:

  • Locatie: New York, VS
  • Datum: 20 mei – 22 mei 2025
  • Beschrijving: Als onderdeel van de IME East serie, richt ATX East zich op industriële automatisering, robotica en geavanceerde productietechnologieën. Dit evenement biedt een breed scala aan oplossingen voor slimme productie en motion control.
  • Categorieën: Industriële robots, eind effectoren, lineaire beweging systemen, en 3D-vision systemen.

5. Smart Automation Austria:

  • Locatie: Linz, Oostenrijk
  • Datum: 20 mei – 22 mei 2025
  • Beschrijving: Deze beurs richt zich op fabrieks- en procesautomatisering en is een toonaangevende beurs voor industriële automatisering in Oostenrijk. Bezoekers ontdekken technologieën voor smart factories en Industry 4.0-toepassingen.
  • Categorieën: Cobots, mobiele robots, industriële robots, vision systemen, grijpers, robotsoftware en turnkey oplossingen.

6. Automatica:

7. VISION:

  • Locatie: Stuttgart, Duitsland
  • Datum: 7 oktober – 9 oktober 2025
  • Beschrijving: Dit is een topevenement voor machine VISION , een cruciale technologie in robotica en automatisering. Met demonstraties en sessies over beeldverwerking en sensortechnologie is dit evenement ideaal voor professionals die willen ontdekken hoe vision-technologie moderne robotica aandrijft.
  • Categorieën: Cobots, industriële robots, vision systemen, SCARA- en Delta-robots, eind effectoren, en turnkey oplossingen.

8. Motek:

  • Locatie: Stuttgart, Duitsland
  • Datum: 8 oktober – 11 oktober 2024
  • Beschrijving: Deze internationale beurs voor productie- en assemblageautomatisering toont producten en oplossingen over de hele procesketen van mechanische engineering en assemblage.
  • Categorieën: Cobots, mobiele robots, industriële robots, vision systemen, SCARA- en Delta-robots, eind effectoren en turnkey oplossingen

9. IREX (International Robot Exhibition):

  • Locatie: Tokio, Japan
  • Datum: 20 november 2025 – nader te bepalen
  • Beschrijving: iREX is een van de grootste robotica-exposities ter wereld en toont alles van industriële robots tot AI en automatiseringstechnologieën. Bezoekers krijgen een eerste blik op de nieuwste ontwikkelingen in zowel service- als industriële robotica.
  • Categorieën: Turnkey robot oplossingen, cobots, mobiele robots, vision systemen, humanoïde robots en exoskeletten.

10. SPS – Smart Production Solutions:

Waarom Beurzen bezoeken?: 

Toegang tot Nieuwe Technologie:

Ervaar zelf de nieuwste robotica-technologieën met boeiende hands-on demonstraties en ontdek innovatieve oplossingen die jouw productielijn aanzienlijk kunnen verbeteren.

Netwerkkansen

Maak kennis met toonaangevende leiders, vernieuwers en gelijkgestemde professionals binnen de industrie. Verzamel waardevolle inzichten en bouw sterke relaties op die jouw automatiseringsprojecten kunnen ondersteunen en verder versterken. Door contact te leggen met deze experts krijg je niet alleen toegang tot hun expertise, maar kun je ook leren van best practices die je helpen om jouw doelen efficiënter te bereiken en je project naar een hoger niveau te tillen.

Inzichten in Trends:

Verken de nieuwste trends in robotica, AI en automatisering, zodat je altijd een stap voor blijft op de concurrentie. Bovendien krijg je waardevolle inzichten in innovaties die jouw bedrijf helpen om efficiënter te werken en aan de top van de industrie te blijven.

Exclusieve Demos & Productlanceringen:

Bekijk als eerste de nieuwste technologieën in actie tijdens live demonstraties. Dit geeft je een beter inzicht in hoe deze innovaties werken en hoe ze jouw bedrijf kunnen ondersteunen. Op basis van deze ervaringen kun je weloverwogen beslissingen nemen over welke oplossingen het beste aansluiten bij jouw specifieke behoeften en doelen, waardoor je jouw automatiseringsprojecten naar een hoger niveau tilt.

Tips voor Beursbezoeken: 

Plan Vooruit:

Meld je vroegtijdig aan en neem de tijd om de lijst met exposanten door te nemen. Focus op diegenen die aansluiten bij jouw doelen, zodat je je bezoek kunt plannen rond stands en sessies die relevant zijn voor jouw automatiseringsbehoeften. Bij sommige beurzen biedt vroege registratie de kans om de hele week gratis bij te wonen. Let op: dit is niet bij elke beurs het geval, dus controleer de registratie-informatie van elk evenement zorgvuldig.

Bereid Vragen Voor:

Bereid specifieke vragen voor die gerelateerd zijn aan je projecten. Vraag naar compatibiliteit, technische specificaties en praktijkvoorbeelden. Maak aantekeningen om later opties te vergelijken en te zien hoe elke oplossing aansluit bij jouw vereisten.

Woon Demos & Workshops bij:

Zorg ervoor dat je deelneemt aan sessies die de nieuwste technologieën laten zien. Demo’s geven je de kans om robots in actie te zien, terwijl workshops praktische inzichten bieden in toepassingen die je processen kunnen verbeteren.

Netwerk Strategisch

Richt je op het leggen van contacten met leiders in de industrie, leveranciers en andere professionals. Deze relaties kunnen waardevol advies bieden en je op de hoogte houden van de nieuwste trends en best practices voor automatisering.

Conclusie:

Robotica-beurzen zijn niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar bieden ook de kans om te netwerken en samenwerkingen aan te gaan. Of je nu een gevestigde speler bent in de automatiseringssector of net begint, deze top 10 robotica-beurzen van 2025 helpen je om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en marktontwikkelingen. Bezoek enkele van deze evenementen om je kennis uit te breiden en waardevolle connecties te leggen in de dynamische wereld van robotica.

Wat is Industrie 4.0 en waarom is het zo belangrijk?

Industrie 4.0, ook wel de vierde industriële revolutie genoemd, verwijst naar de manier waarop moderne [...]

De Top 10 Robotica-Beurzen van 2025

Wil je in 2025 voorop blijven lopen met de nieuwste roboticatechnologieën? Het bezoeken van beurzen [...]

Top 10 Robotics Trade Shows 2025

If you want to stay on top of robotics trends in 2025, attending trade shows [...]

Plug & Play: Automation Applications 2024

Plug-and-play solutions  in automation are built to simplify your manufacturing processes by delivering complete, ready-to-use [...]

Cobots: de ideale oplossing voor efficiënt palletiseren

Palletiseren is een essentieel onderdeel van het productieproces, waarbij producten zorgvuldig op pallets worden gestapeld [...]

7 Belangrijkste Voordelen van Cobots voor Efficiënte Productie

In de huidige competitieve markt is voortdurende innovatie essentieel voor bedrijven om hun voorsprong te [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *